Tips & Tricks

Per 1 juli 2012 is de wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten (WIK) van kracht. Met deze calculator kunt u berekenen welke incassokosten er berekend mogen worden over een openstaande factuur.

Verticale tabs

Versnel uw betalingen

Geen gedoe met betalingsherinneringen, geen spanningen in de relatie met de klant en geen omzetverlies. Alle facturen altijd op tijd betaald. Dat klinkt misschien als een droombeeld, maar met een paar goede tips kunt u er wel voor zorgen dat op zijn minst meer facturen op tijd worden betaald.

Een goed gestructureerd en consequent debiteurenbeheer staat met stip op nummer één in de tiplijst. Binnen dat goedlopende debiteurenbeheer zijn er nog een paar tips die we u niet willen onthouden:

Facturen

  • Uiteraard stuurt u de factuur zo snel mogelijk na de geleverde dienst of goederen naar uw klant.
  • Zorg ervoor dat uw facturen duidelijk herkenbaar zijn en voorzien van uw logo.
  • Zet bedragen en eventueel gewerkte uren overzichtelijk onder elkaar en zorg ervoor dat het totaalbedrag duidelijk terug te vinden is. (inclusief de BTW)
  • Vermeld een betalingstermijn of de uiterste datum waarop het bedrag betaald moet zijn.
  • Laat de factuur aansluiten op een eerder gemaakte offerte.
  • Vermeld de algemene voorwaarden zoals die gelden voor uw bedrijf en geef aan hoe uw klant eventueel bezwaar kan maken tegen de factuur.
  • Vermeld duidelijk waar de factuur voor is, voor welke geleverde diensten of goederen, en laat de klant niet zoeken naar het factuurnummer en het bankrekeningnummer.

Wanbetalers herkennen

Onverwacht grote orders, nieuwe klanten uit een heel ander deel van het land, contact personen die niet (meer) bereikbaar zijn,  geen reacties op betalingsherinneringen of aanmaningen, het zijn allemaal signalen die erop kunnen wijzen dat u met een wanbetaler te maken heeft.

Bij nieuwe klanten kunt u vooraf informatie opvragen voordat u uw goederen of diensten levert. U kunt jaarcijfers vergelijken of referenties natrekken.

Zorg ervoor dat u de wanbetaler herkent voordat hij met de noorderzon vertrokken is.

CONTACT

Voor vragen kunt u bellen met 033-4700886. Natuurlijk kunt u ook onderstaand contactformulier invullen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een reactie.